شرکتها به افزایش فروش و کاهش هزینهها برای تأمین سرمایه برای رشد تکیه دارند. مدیران و کارمندان فروش از روشهای متنوعی برای افزایش درآمد و فروش شرکتها استفاده میکنند. اگر به دنبال رشد در حوزه فروش هستید، یادگیری برخی از استراتژیها برای تشویق مشتریان به خرید میتواند به شما در افزایش درآمد و آوردن ارزش به کارفرمایتان کمک کند.
در این مقاله، 13 راه برای افزایش فروش در کسب و کارهایی با اندازههای مختلف و در صنایع متفاوت را با شما به اشتراک میگذاریم.
14 استراتژی برای افزایش فروش
در اینجا 14 روش وجود دارد که یک تیم فروش میتواند با استفاده از آنها فروش را افزایش داده و درآمد را بهبود بخشد:
1- درک مشتریان خود
مهمترین دارایی یک کسب و کار، مشتریان آن است. یادگیری چالشها، خواستهها، ترسها و نگرانیهای آنها میتواند به شما کمک کند محصول یا خدماتی را بفروشید که نیازهای آنها را برآورده کند. زمانی که به نگرانیها و نیازهای مشتریان خود پاسخ میدهید، وفاداری و اعتماد آنها را به دست میآورید زیرا به خوبی به آنها خدمت کردهاید. یکی از راهها برای درک بهتر مشتریان بالقوه و فعلی، ارسال نظرسنجی برای جمعآوری نظرات و افکار آنها با کمک نرم افزار CRM است.
2- استفاده از مدل قیف فروش
بسیاری از شرکتها از مدل قیف فروش برای مدلسازی سفر مشتری از سرنخ مشتری تا خرید استفاده میکنند. درک مراحل خرید یک مصرفکننده هنگام جستجو برای یک محصول یا خدمت خاص میتواند به مدیران فروش و رهبران شرکت کمک کند تا فرآیندهای فروشی را ایجاد کنند که موجب افزایش تبدیل مشتری شود. این مدل همچنین به شرکتها اجازه میدهد تا مشتریان را بر اساس سطح علاقه و خریدهای قبلی تقسیمبندی کنند و این منجر به بازاریابی و پیشنهادات فروش مؤثرتر میشود.
3- تعامل با مشتریان به صورت آنلاین
بسیاری از شرکتها دارای حساب رسانههای اجتماعی و وبسایتهایی هستند که به کارمندان اجازه میدهند به طور مستقیم با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنند. برخی از مصرفکنندگان ترجیح میدهند قبل از تماس با دفتر مرکزی یا نماینده فروش، به صورت آنلاین در مورد شرکتها تحقیق کنند. کارمندان فروش میتوانند با تیم بازاریابی شرکت همکاری کنند تا به نظرات منتشر شده در وبسایتهای نظردهی یا مطالب رسانههای اجتماعی پاسخ دهند. آنها همچنین میتوانند ابزار چت آنلاین را به وبسایت شرکت اضافه کنند تا بتوانند به سرعت به سوالات مصرفکنندگان پاسخ دهند. افزایش تعامل میتواند به فروش بیشتر منجر شود.
4- ارائه گزینههای پرداخت متنوع
ارائه روشهای مختلف پرداخت به مشتریان میتواند آنها را به خرید از شرکت ترغیب کند. مدیران فروش ممکن است با تیمهای رهبری شرکت همکاری کنند تا روشهای پرداخت مورد علاقه مخاطبان هدف خود را شناسایی کنند. آنها همچنین میتوانند نظرسنجیای به مشتریان فعلی ارسال کنند و از آنها بپرسند که چه نوع روشی برای پرداخت را ترجیح میدهند. به عنوان مثال، یک بوتیک آنلاین میتواند از مشتریان بپرسد که آیا پرداخت با کارت اعتباری یا از طریق یک اپلیکیشن پرداخت آنلاین را ترجیح میدهند. همچنین، ارائه پرداختهای سازگار با موبایل میتواند تعداد مشتریانی را که شرکت را انتخاب میکنند افزایش دهد.
5- ایجاد کد تخفیف ویژه
برای گسترش مخاطبان و تشویق وفاداری مشتریان، تیم فروش ممکن است تخفیف ویژه راهاندازی کند. به عنوان مثال:
یک کتابفروشی آنلاین بزرگ به مشتریان دائمی کد تخفیف OFF10 را ارائه میدهد که میتوانند آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. وقتی آنها این کد را به اشتراک میگذارند، ۱۰ امتیاز اعتبار دریافت میکنند و دوستشان ۱۰٪ تخفیف در خرید بعدی خود میگیرد. این اقدام باعث میشود مشتری وفادار به خرید کتاب ادامه دهد و مشتریان جدید را به خریدهای بزرگتر ترغیب میکند.
6- ارائه تخفیفها
شرکتها معمولاً تخفیفهایی را برای تشویق مشتریان به خریدهای بیشتر ارائه میدهند. در اینجا چند نمونه از تخفیفها و پیشنهادات ویژهای که ممکن است ارائه شود، آمده است:
- دو تا به قیمت یک
- یکی بخر، یکی رایگان
- هدیه رایگان با خرید
ارائه پیشنهادات و تخفیفهای دورهای نیز میتواند به خریدهای مکرر کمک کند. به عنوان مثال، یک شرکت مبلمان ممکن است چندین تبلیغ سالیانه ارائه دهد تا فروش را در دورههای کلیدی افزایش دهد.
7- بستهبندی محصولات
برخی از شرکتها محصولاتی را میفروشند که برای استفاده به اقلام اضافی نیاز دارند، مانند کنسولهای ویدئویی یا کامپیوترها. آنها ممکن است این محصولات را به صورت بستههای ترکیبی بفروشند تا ارزش بیشتری به خرید مشتری اضافه کنند. به عنوان مثال، اگر مشتری یک تلویزیون LED گرانقیمت بخرد، یک فروشگاه ممکن است یک کیت نصب دیواری را به صورت رایگان ارائه دهد یا یک سیستم صوتی را با قیمت تخفیفی بفروشد.
8- بازبینی ساختار قیمتگذاری
بررسی ساختار قیمتگذاری فعلی شرکت میتواند به مدیران فروش کمک کند تا تصمیم بگیرند آیا قیمتها با نیازهای مصرفکنندگان همخوانی دارد یا خیر. وقتی مشتریان احساس کنند که قیمتهای یک شرکت معقول است، احتمال بیشتری وجود دارد که محصولات و خدمات آن شرکت را خریداری کنند. شما میتوانید قیمت یک محصول را با بررسی قیمت تاریخی آن، اصلاح آن برای تورم و تحقیق درباره قیمت محصولات رقبا در همان بازار بازبینی کنید.
9- سادهسازی محصولات و خدمات
سادهسازی فرآیند خرید میتواند با آسانتر کردن جستجو و انتخاب محصولات یا خدمات، باعث افزایش فروش گردد. کسبوکارهای بزرگ معمولاً با ارائه تنوع وسیع محصولات، فروش را افزایش میدهند، اما شرکتهای کوچک ممکن است از انتخابهای کمتر محصولات بهرهمند شوند، زیرا میتوانند بر بهینهسازی پیامهای فروش و بازاریابی برای آن محصولات تمرکز کنند. شرکتهایی که محصولات متنوعی میفروشند میتوانند تجربه مشتری را با سفارشیسازی وبسایت شرکت از طریق صفحات دستهبندی یا فیلترها سادهتر کنند. این ابزارها به مشتریان کمک میکند تا محصولات مطابق با معیارهای خاص خود را پیدا و به سرعت انتخاب کنند.
10- ارائه ضمانت بازگشت پول
ارائه ضمانت بازگشت پول میتواند اعتماد مشتری را جلب کند و آنها را به خرید محصولات یک شرکت یا ثبتنام در خدمات اشتراکی ترغیب کند. مدیران فروش و رهبران شرکت میتوانند برای ایجاد یک سیاست ضمانت بازگشت پول همکاری کنند که ممکن است به برخی محصولات و خدمات اعمال شود. به عنوان مثال، شرکتی که خدمات تدریس خصوصی ارائه میدهد، ممکن است ضمانت بازگشت پول را ارائه دهد اگر نمرات دانشآموز پس از سه ماه جلسههای هفتگی تدریس، تغییر نکند یا کاهش یابد.
11- نظارت بر روند بازار
درک عادات خرید و روندهای صنعتی میتواند به مدیران فروش و رهبران شرکت کمک کند تا برای تغییرات درآمد برنامهریزی کنند و کارکنان را برای پاسخ به شرایط متغیر آموزش دهند. به عنوان مثال، اگر صنعت تولید به دلیل عوامل اقتصادی با مقاومت بیشتری از سوی خریداران مواجه شود، تیم فروش یک محصول تولیدی ممکن است تخفیفهای قیمتی ارائه دهد یا سناریوهای جدیدی برای غلبه بر اعتراضات توسعه دهد. شما میتوانید اطلاعات بازار را از نشریات تجاری، وبسایتها و سازمانهای حرفهای به دست آورید.
12-انگیزه دادن به کارمندان
کارمندان انگیزهدار که مثبت و با بهرهوری هستند، میتوانند به افزایش فروش کمک کنند. در صنایعی که نمایندگان فروش به طور مرتب با مشتریان ارتباط برقرار میکنند، نگرش مثبت آنها میتواند تاثیر خوبی بر روی مشتری بگذارد. اگر شما مدیر فروش هستید، ایجاد اشتیاق در تیم خود میتواند منجر به افزایش درآمد شود. کارمندانی که زیر نظر شما هستند را تشویق کنید تا با استفاده از روشهای مختلفی مانند تحسین، ایجاد محیط کاری دوستانه یا مشوقهای مالی، کارآمدتر کار کنند.
13- ایجاد محتوای وب
در حالی که تیمهای بازاریابی معمولاً عمده محتوای دیجیتال شرکت را تولید میکنند، تیمهای فروش نیز میتوانند از محتوای وب برای تعامل با مشتریان بالقوه استفاده کنند. به همکاری با تیم بازاریابی فکر کنید تا محتوایی ایجاد کنید که با برند و سبک شرکت همخوانی داشته باشد. با توجه به محصول یا خدماتی که شرکت عرضه میکند، میتوانید پستهای وبلاگی در مورد روندهای صنعتی بنویسید، وبینارهایی برگزار کنید که به سوالات مصرفکنندگان پاسخ دهد یا نظرات مشتریان درباره محصولات یا خدمات شرکت را منتشر کنید.
14- نظارت بر تحلیلهای فروش
فروشها را پیگیری کنید تا برآورد دقیقی از اعداد ماهانه، هفتگی و روزانه داشته باشید. این اطلاعات بهویژه برای کسبوکارهایی که قصد دارند به سرعت مقیاسپذیری داشته باشند، ارزشمند است تا بتوانند خود را برای تقاضای افزایشیافته آماده کنند. اگر شرکت در یک ماه فروش زیادی داشته باشد، ممکن است از یک برنامه تحلیل فروش برای پردازش اطلاعات فروش استفاده کنید. نرم افزار crm سامان میتواند به شما کمک کند تا روندهای رفتار خرید را شناسایی کنید، مانند میانگین زمان صرف شده در هر فروش یا میانگین مبلغ فروش هر مشتری.